<
Přeskočit na obsah

Aktuality

  • Úvod
  •   »   
  • Aktuality
  •   »   
  • "Bez bariér Ostravsko" - mapová aplikace i pro rodiče s kočárky

"Bez bariér Ostravsko" - mapová aplikace i pro rodiče s kočárky

Dohromady 1 800 ostravských objektů bylo zmapováno a zveřejněno v interaktivní mapě přístupnosti města Ostravy, stejně jako na webu Bez bariér Ostravsko. Handicapovaní, využívající k pohybu ortopedický vozík, stejně jako senioři se zhoršenou mobilitou, ale třeba i rodiče s kočárky, mohou na jednom místě nalézt potřebné informace, dříve, než vyrazí na cestu a zjistit tímto způsobem, zda je jejich cíl bezbariérový, tedy samostatně přístupný, nebo zda budou potřebovat doprovod či v opačném případě jde o zcela nepřístupné místo.

Objekty jsou v mapě barevně rozlišeny podle stupně bezbariérovosti od objektů přístupných, které jsou značeny zelenou barvou až po místa pro handicapované obtížně přístupná nebo nepřístupná, která jsou červená. Nově jsou v mapě situovány zrušené či přemístěné provozovny, jež jsou v mapě přístupnosti označeny černě, z větší části se jedná o pošty. „Vozíčkáři“ tak neváží cestu nadarmo, pakliže se před jejím započetím informují třeba prostřednictvím aplikace.

Na zmíněné interaktivní mapě a webu je nyní uveřejněno již více než 800 objektů z oblasti veřejné správy, zdravotnictví, kultury, služeb i gastronomie a přes 1 000 nástupišť tramvajové, trolejbusové a autobusové dopravy městské hromadné dopravy města Ostravy. Mapa je postupně aktualizována, nově byl zmapován například zrekonstruovaný Sportovní areál Poruba, muzeum Futureum v areálu Dolních Vítkovic, City Campus Ostravské univerzity a řada dalších míst.

Veškeré potřebné údaje jsou k dispozici na interaktivní mapě přístupnosti města Ostravy viz https:// mapy.ostrava.cz/mapa-pristupnosti/mapa/  a webu Bez bariér Ostravsko viz https://www.ostrava-bezbarier.cz/